Putin čestitao Obami Dan nezavisnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je predsedniku SAD Baraku Obami nacionalni praznik, Dan nezavisnosti, saopštila je pres služba Kremlja.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

14:16

Default images
Foto: Gettyimages

U čestitki se navodi da rusko-američki odnosi, bez obzira na postojeće razlike između dve strane, ostaju najvažniji faktor stabilnosti i bezbednosti u svetu.

Putin je izrazio uverenje da su uz izgradnju dijaloga na osnovu ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja interesa, Rusija i SAD u stanju da pronalaze rešenja za najkomplikovanije međunarodne probleme i efikasno se suprotstave globalnim pretnjama i izazovima, preneo je TASS.

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas u Moskvi da odnosi između Rusije i SAD predstavljaju ključ za stabilnost u celom svetu pozivajući na dijalog zasnovan na "jednakosti i poštovanju".

Odnosi ove dve države predstavljaju "ključni faktor za stabilnosti bezbednost u svetu, uprkos trenutnim nesuglasicama", rekao je Putin u poruci upućenoj američkom kolegi Baraku Obami povodom 4. jula, državnog praznika SAD - Dana nezavisnosti.

"Rusija i SAD su u stanju da pronađu rešenja za najsloženije međunarodne probleme i da se na efikasan način suoče sa svim pretnjama i izazovima u svetu", navodi se u Putinovoj poruci, koju je objavio Kremlj.

Prema njegovim rečima, sve se može postići dijalogom na pricipima "jednakosti i uzajamnog poštovanja u interesu svih".

Rusija i SAD su u sporu uglavnom zbog krize u Ukrajini. Rusija optužuje SAD da je izvršila pritisak na Evropsku uniju da uvede sankcije Rusiji, dok SAD optužuju Rusiju da naoružava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i potpiruje građanski rat u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: