Moskva: Sahranjen Jevgenij Primakov

Bivši ruski premijer i ministar spoljnih poslova Jevgenij Primakov (85) sahranjen je u Moskvi. Sahrani je prisustvovao politički vrh zemlje i diplomatskog kora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2015.

19:17

Default images
Foto: Tanjug, AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u komemorativnom govoru da je Primakov uvek bio pravi patriota i da je uvek bio nesebično posvećen služenju otadžbini, preneli su ruski mediji.

"Uvek je privlačio mnoge ljude. S njim su razgovarali i konsultovali se o svojim planovima i namerama. Mogu da kažem da se to u potpunosti odnosi i na mene. Uvek je mislio o sudbini Rusije, radio je i živeo za njen razvoj i prosperitet“, rekao je Putin.
Foto: Tanjug, AP
Sahrani Primakova prisustvovali su i premijer Rusije Dmitrij Medvedev, bivši predsednik Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, predsednica Saveta federacije Valentina Matvjenko, kao i ambasador SAD u Rusiji Džon Teft.
Foto: Tanjug, AP
Primakov se nalazio na čelu ruske vlade od 1998. do 1999. godine, a dve i po godine pre toga proveo je na funkciji ministra spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: