"Strategija za povratak Krima spremna"

Strategija za povratak Krima je spremna i uskoro će taj dokument biti predstavljen javnosti, izjavio je predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2015.

13:47

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Strategija je danas u potpunosti završena u Savetu nacionalne odbrane i bezbednosti i biće predstavljena uskoro. Krim ostaje naš prioritet“, rekao je Porošenko na konferenciji za novinare na pitanje "kada će biti predstavljena Strategija za oslobođenje Krima od ruske okupacije", javljaju ukrajinski mediji.

Ukrajinski predsednik je dodao da je neophodno na viši nivo podići i ukladiti delovanje ukrajinskih vlasti po pitanju povratka Krima.

"Nije toliko reč o koordinisanim dejstvima ukrajinske vlasti. Ponoviću još jednom, to je stav solidarnosti međunarodne zajednice prema Krimu", naglasio je Porošenko podsetivši da Zapad osuđuje rusku aneksiju Krima.

Podsetimo, Porošenko povratak Krima smatra najvažnijim zadatkom države i Ukrajina će, kako navodi, uraditi sve kako bi povratila kontrolu nad poluostrvom koje je nakon referenduma u martu 2014. pripojeno Ruskoj Federaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: