Vučević za potop okrivio "decenije neulaganja"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević okrivio je "višedecenijsko neulaganje u infrastrukturu" za potop na novosadskim ulicama prethodnih dana.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

16:21

Default images
Foto: B92

Vučević je u Kažiprstu na pitanje o tome kako je Novi Sad dopustio nove poplave samo godinu dana nakon "majskih" rekao da je nekorektno i nestručno porediti te dve stvari.

"Grad jeste bezbedan od poplava. Ovde se radi o delovima grada u kojima infrastruktura decenijama nije sređivana i gde je posledice ostavilo razvijanje mimo plana", rekao je on.

Vučević je istakao da se u ovom slučaju "ne radi o iznenađenju" i da su obilne padavine bile previše za kanalizacionu mrežu. Kako je naveo, kanalizacija u pojedinim naseljima nije mogla da primi svu vodu i dodao da se "isto dešava i u SAD, i u Nemačkoj i u Japanu".

"Infrastruktura to ne može da izdrži. Ja bih voleo da da možemo da se pravimo da prethodni period ne postoji, ali ne možemo. Niko nije ulagao ništa decenijama, gradile su se kuće mimo planova, bez dokumentacije i odgovarajućih kanalizacionih priključaka, a muka je devedesetih terala ljude da grade kuće tamo gde im nije mesto po planu", rekao je Vučević.

On je istakao da je grad uložio pet miliona evra za kanalizaciju i milion za čišćenje odvoda u prethodnih godinu dana.

Govoreći o tome da šetalište na Štrandu od danas nosi ime pilota Omera Mehića, funkcioner SNS je rekao da je za njega pitanje utvrđivanja odgovornosti nesporno.

"Ali, to je u nadležnosti pravosuđa. Novi Sad je pokazao pijetet i poštovanje prema pilotu i njegovoj porodici i nadamo se da ćemo rešiti i njihovo stambeno pitanje", rekao je Vučević.

Opširnije u videoprilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: