Ilić: Branili se od Dunava, ali...

Ministar zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić rekao je da su haos u Golupcu napravile bujične vode sa okolnih potoka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

19:27

Default images
foto: Tanjug

On je rekao da se Sektor za vanredne situacije uključio u sanaciju i da su pumpama pokušali da pomognu onoliko koliko se pomoći može.

“Izuzetno velike količine vode, u kratkom periodu su se sručile na Golubac i to se pokazalo u ovoj zoni centra grada, gde je maltene, najniži nivo u gradu, niži od nivoa Dunava, i jednostavno je došlo do poplave. Voda se skupila i nije mogla pumpama da se izbaci u momentu priliva. Ceo koncept odbrane Golupca je bio na tome da se brani od Dunava, međutim, došle su bujične vode sa okolnih potoka“, rekao je Ilić.

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije je naveo i da bi možda trebalo pobošljati zaštitu od bujičnih voda, kao i da se trenutno čiste magistralni putevi i da su potrebne cisterne sa velikim šmrkovima da se sve opere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: