Peške 140 km da bi vratio decu

Nezaposleni limar iz Kragujevca je pešačio 140 kilometara kako bi se susreo sa ministrom za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom, piše “Blic“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2015.

10:27

Default images

Beogradski medij je preneo priču o Đorđu Joksimoviću (44) koji je krenuo ka Vladi Srbije da bi se izborio za prava svoje dece koja su mu oduzeta.

U kabinetu ministra je dobio sendvič, vodu i obećanje da će mu deca biti vraćena. Na put je pošao u sredu popodne, a stigao u petak ujutru.

Joksimović čeka da mu Centar za socijalni rad vrati decu od pet, tri i godinu dana. Nezaposlen je otkad je proglašen tehnološkim viškom u Tehničko-remontnom zavodu gde je bio zaposlen 22 godine.

Problemi su nastali kada je 11. marta njegova nevenčana supruga decu odvela do kapije Joksimovićeve bivše firme, a posle incidenta ona je smeštena na psihijatriju, dok su deca odvedena u hraniteljsku porodicu u Topoli.

U Centru za socijalni rad u Kragujevcu su izjavili da je problem porodice Đorđa Joksimovića "kompleksan i složen“, ali i da će mu "deca biti vraćena kada se stvore svi uslovi da budu na sigurnom i zaštićena“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: