Gašić: Dokumentacija u tužilaštvu

Celokupna dokumentacija o udesu helikoptera dostavljena je Višem javnom tužiocu radi sprovođenja istrage, izjavio je Ministar odbrane Bratislav Gašić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2015.

15:29

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Samim tim, naveo je Gašić, ta dokumentacija postala je sastavni deo spisa tog predmeta.

"Dozvolu za razmatranje spisa u toku postupka daje javni tužilac, odnosno sud, a nakon završetka postupka predsednik suda ili službeno lice koje on odredi", naveo je Gašić.

On je tako odgovorio na poslaničko pitanje Gordane Čomić iz Demokratske stranke, koje je postavila na sednici parlamenta 17. marta.

Čomić je nakon toga, za ministra imala i pitanje da li je njegova odluka o akciji spasavanja životno ugrožene bebe i upotrebi helikoptera, kao i o učešću pripadnika Vojske Srbije, doneta usmeno ili u pisanoj formi.

Osim toga, ona je pitala da li je naredba sadržala osnov po kojem se izdaje pripadnicima jedinice i vrste sredstava koje će se u akciji koristiti, da li je za vreme leta i obavljanja zadatka menjan plan leta u odnosu na prvobitni tekst naredbe i ako jeste ko je donosio odluke o promeni i zašto.

Poslanicu je interesovalo i ko je i po kom osnovu i kome na aerodromu Nikola Tesla dao informacije o sletanju helikoptera Vojske Srbije na aerodrom u petak 13. marta oko 22.30 sati, kao i koje nadležno lice je prosledilo lažnu vest o sletanju helikoptera na aerodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: