Račun DZ "Stari Grad" u blokadi

Račun DZ "Stari Grad" je od sredine januara blokiran zbog prinudne naplate novca za plate stomatologa koje se ne finansiraju iz RFZO.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

20:40

Default images

Dom zdravlja "Stari grad" trenutno opstaje zahvaljujući donatorima, a najugroženiji je rad laboratorija pa prednost imaju hitni slučajevi.

Prazne čekaonice i tek poneki pacijent. Neuobičajena slika za dom zdravlja u kom se leči više od 80.000. građana.

Račun Doma zdravlja "Stari grad" je u blokadi od 15.januara, a zaposleni se trude da pacijenti kojima je potrebna hitna medicinska pomoć to ne osete.

"Mi smo se u decemrbu organizovalii dobro, napravili smo zalihe materijala i to je tako. I izdržali smo do kraja februara, a onda smo se obratili donatorima i mi sada uglavnom funkcionišemo sa donacijama. Dobili smo donacije, gaza, zavoja, rukavica, neklih reagensa", kaže direktorka Vesna Janušević.

Račun je blokiran zbog duga koji je star osam godina. Na naplatu su stigle zaostale plate stomatologa zaposlenih u klinici "Mažestik".

"Mesečno naši stomatolozi prihoduju oko četiri miliona, a samo za plate i prevoz treba pet miliona koje Dom zdravlja mora da nabavi. Tako je došlo do kašnjenja u isplati plata, a Zakon o radu je obavezao poslodavca da ako ne isplati platu na vreme mora da da listić. Većina naših zaposlenih je uzela privatnog izvršitelja. On je ušao u račun, skinuo nam pare i mi smo ušli u blokadu", kaže Vesna Janušević.

Krajem prošle nedelje ministar zdravlja obećao je skoro rešenje ovog problema.

O problemu sa kojim se suočava Dom zdravlja "Stari grad", ali građani koji se tamo leče, pokušali smo da razgovaramo sa nekim iz gradskog Sekretarijata za zdravstvo, ali niko nije želeo da izađe pred kameru B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: