LNR: Zarobljeni pripadnici "Ajdara"

Ukrajinske snage su prekršile sporazum iz Minska slanjem 200 komada artiljerijskog oružja tokom noći u oblast grada Stanica Luganska, saopšteno je iz LNR.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

12:12

Default images
foto: Beta/AP

Bezbednosni zvaničnici LNR su saopštili da je zarobljena grupa pripadnika bataljona Ajdar zbog sumnje da su planirali terorističke napade u ovom regionu, prenosi Sputnjik.

"Od 23 sata sinoć do šest sati jutros predstavnici naših snaga registrovali su kretanje oklopnih vozila ukrajinskih snaga iz grada Belovods, koji je pod njihovom kontrolom, u pravcu Stanice Luganske. Transportovana oprema obuhvata različite vrste artiljerijskog oružja ", navodi se u saopštenju samoproglašene Luganske Narodne Republike.

Pripadnici bataljona Ajdar su priznali da su planirali terorističke aktivnosti na javnim mestima sa mnogo ljudi da bi izazvali destabilizaciju.

Bataljon Ajdar je jedan od nekoliko dobrovoljačkih radikalnih nacionalističkih teritorijalnih oružanih grupa, formiranih posle majdanskog puča prošle godine. On se sada nalazi pod komandom ukrajinskog ministarstva odbrane, navodi Sputnjik.

Amnesti internešenel i OEBS su optužili ovaj bataljon za kršenje ljudskih prava i ratne zločine nad civilima u istočnoj Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: