"Cilj bombardovanja zaštita civila"

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, povodom 16 godina od početka NATO bombradovanja SRJ, izjavila da je ta akcija bila usmerena na zaštitu civila.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

14:46

Default images
Foto: Beta/AP

"Vazdušni napadi su izvedeni da bi se zaštitio mir, predupredio genocid, nasilno deportovanje stanovništva, uništavanje života i imovine građana Kosova", navodi se u pisanoj izjavi predsednice Kosova.

Prema njenim rečima, ti napadi su bili "najhumanitarnije delo u istoriji Severnoatlantske alijanse, kao snažno opredeljenje demokratskog sveta protiv agresivnih politika i u zaštiti civilnog stanovništva".

Atifete Jahjaga navela je da je tada počeo povratak nade za građane Kosova u bolji život.

Ona je zahvalila SAD, zemljama članicama Evropske unije i NATO-a za njihovo opredeljenje da zaštite civilizacijske vrednosti, što je omogućilo da Kosovo danas bude zemlja slobodnih i ravnopravnih građana.

Kako je dodala, Kosovo postaje "značajan faktor mira, stabilnosti i dobrosusedstva, država koja je međunarodno priznata sa jasnim stremljenjem učlanjenja u EU, UN i NATO".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: