Propao konkurs za direktora RTS?

Konkurs za direktora RTS neće doneti novo lice na čelu Javnog servisa, već će trenutni vršilac dužnosti ostati na tom mestu još jednu godinu, tvrdi "Blic".

Izvor: B92, Blic

Utorak, 17.03.2015.

10:50

Default images

Rok za prijave istekao je juče, a kako piše list, iako je konkurisalo najmanje deset osoba, Upravni odbor RTS-a neće nikome dati poverenje.

Tako će aktuelni vršilac dužnosti direktora Nikola Mirkov najverovatnije ostati na čelu RTS do maja sledeće godine, do samo nekoliko dana pred istek mandata upravnog odbora.

Nikola Mirkov nije hteo da komentariše mogućnost da ostane još godinu dana na čelu javnog servisa i uputio je novinare "Blica" na PR službu RTS, koja, kako naovdi list, nije dostavila odgovor.

Član UO RTS Žarko Trebješanin je rekao da će sve prijave biti otvorene u ponedeljak, kako bi pristigle i one poslate poštom.

On je dodao da nema saznanja da će pozicija prvog čoveka Javnog servisa ostati u rukama Nikole Mirkova.

"Ako nije konkurisao, jedini način da on ostane na toj poziciji jeste da niko drugi ne bude izabran", rekao je Trebješanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: