Nedelja, 15.02.2015.

09:00

Dve žrtve drame, ubijen i napadač

Policija u Kopenhagenu tvrdi da je ubila muškarca za koga sumnja da je odgovoran pucnjavu i ubistvo dvoje ljudi.

Izvor: B92

Default images
foto: Beta/AP

Svetski mediji prenose da je osumnjičeni ubijen u gradskom distriktu Norebro, pošto je prethodno otvorio vatru na policijsku patrolu.

Drama u prestonici Danske počela je u popodnevnim časovima, kada je jedna osoba ubijena, a dve ranjene u napadu na jedan kafić gde se održavala debata o Islamu.

Nešto kasnije, nedaleko od glavne gradske sinagoge, ubijen je jedan Jevrej, a dva policajca su ranjena.

Policija navodi da su kamere video nadzora ustanovile da jedna osoba stoji iza oba napada, te da verovatno nije imala pomagače.

“Sumnjamo da je isti napadač iza oba incidenta, a takođe smatramo da je osoba koju smo ubili upravo taj napadač”, naveo je policijski inspektor Torben Molgard Jensen.
foto: Beta/AP
Posle dva odvojena incidenta, policija je krenula u potragu za napadačima, a do konačnog obračuna došlo je na adresi za koju se sumnjalo da će napadač koristiti kao mesto za sakrivanje.

Nakon što je primetio da mu se policajci približavaju, otvorio je vatru, na šta je policija uzvratila i usmrtila ga.

Jake policijske snage su i dalje raspoređene u tom delu grada, koji naseljava pretežno imigrantsko stanovništvo.

Sumnja se da je meta napada na kafić Lars Vilks, švedski karikaturista koji je 2007. godine izazvao velike proteste širom sveta zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: