Sreda, 14.01.2015.

23:10

FBI sprečio napad na Vašington

FBI je uhapsio Kristofera Lija Kornela, koji je planirao da izvrši bombaški napad na objekte američkih vlasti u Vašingtonu.

Izvor: B92

Default images
foto: Beta/AP

Prema pisanjima američkih medija, čovek iz Ohaja, koji se predstavlja i kao Rahil Mahrus Ubajdah je trebalo da izvrši napad u ime Islamske države.

U, za sada šturim, navodima ističe se da je on zvaničnike američkih vlasti smatrao neprijateljima, a osumnjičen je za pokušaj ubistva jednog zvaničnika vlasti u Vašingtonu.

Kornel je takođe osumnjičen da je planirao napad na Kapitol hil, koji je trebalo da izvrši bombama i automatskim oružjem.

”Mislim da bi trebalo da sami da povedemo džihad, da planiramo napade i sve ostalo. Verujem da treba da se sastanemo i napravimo alijansu sa Islamskom državom”, navodno je Kornel napisao na društvenim mrežama, a prenosi izvor iz FBI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: