Dačić osudio napad na autobus u UKR

Predsedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić oštro je osudio napad na putnički autobus u istočnoj Ukrajini u kojem je poginulo 12 ljudi.

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2015.

16:35

Default images

"Najstrože osuđujem ovaj napad na nedužne civile. Izuzetno me je potresla vest o ovoj nesreći sa tragičnim ishodom i želeo bih da izrazim svoje najiskrenije saučešće porodicama žrtava", navodi se u saopštenju Dačića o jučerašnjem napadu blizu kontrolnog punkta ukrajinskih vojnih snaga u Buhasu, 35 kilometara južno od Donjecka, uporišta proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

On je dodao da se taj incident dogodio u trenutku kada se situacija na istoku Ukrajine znatno pogoršala.

"Pozivam obe strane da odmah obustave upotrebu sile, pokažu uzdržanost i da se vrate pregovaračkom stolu i implementiraju obaveze predviđene ugovorom iz Minska", rekao je Dačić.

On je istakao da pažljivo prati situaciju u Ukrajini kroz izveštaje Specijalne posmatračke misije OEBS i da apeluje na sve da omoguće bezbedan i neometan pristup posmatračima OEBS u svim pođučjima kako bi oni mogli što bolje da rade svoj posao.

Rat u Ukrajini rasplamsao se na istoku zemlje gde se pretežno govori ruski jezik, pošto je Moskva anektirala Krim u martu. U borbama je do sada, prema UN, poginulo više od 4.700 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: