Decu tuče 83 odsto roditelja

U Srbiji decu tuče 83 odsto roditelja, pokazalo je istraživanje na reprezentativnom uzorku od 840 roditelja starosti od 19 do 50 godina.

Izvor: B92

Nedelja, 28.12.2014.

09:45

Default images

Svaki drugi otac ili majka fizički reaguje kada dete dovodi sebe u opasnu situaciju, a trećina njih istuče dete kada ono zlostavlja svog bližnjeg ili životinje, pokazalo je istraživanje lista ''Politika'' i agencije ''Faktor plus''.

''Udarac po guzi najčešći je način disciplinovanja deteta, a ozbiljne batine, prema tvrdnji ispitanika, ne dobija nijedno dete'', piše današnja Politika.

Rezultati ovog istraživanja takođe govore da i sami roditelji nemaju jedinstven stav oko dileme - da li država treba zakonom da zabrani telesno kažnjavanje dece.

Svaki peti roditelj smatra da treba doneti ovakav zakon, trećina smatra da država ne treba da se meša u vaspitanje dece, a 40 odsto njih kaže da država treba da uredi zakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: