"Ne Kosovo, već Kosovo i Metohija"

Vojvođanski odbor PS poručio je lideru LSV Nenadu Čanku da Kosovo nije nezavisno i da će Srbija biti otvorena za investitore, naročito iz prijateljskih zemalja.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

18:25

Default images

"Pokrajinski odbor obaveštava Nenada Čanka da Kosovo - mada bi on morao znati da je to Kosovo i Metohija, nije nezavisno koliko god bi on i njegovi nalogodavci to voleli da se desi. Da će Srbija uvek biti otvorena naročito za investitore iz zemalja koje prema Srbiji i srpskom narodu u kontinuitetu vode prijateljsku politiku", navodi se u saopštenju.

Pokret socijalista reagovao je na jučerašnju izjavu Nenada Čanka koji je ocenio, povodom najave Rusije da odustaje od izgradnje Južnog toka, da je Kosovo nezavisno i da Rusija treba Srbiji da vrati Naftagas.

"Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam Naftagas i idite kući", poručio je Čanak u pisanoj izjavi.

Pokret socijalista je ocenio da je ta izjava još jedna potvrda da se LSV u političkom delovanju vodi isključivo sopstvenim i uskostranačkim interesima.

"Pošto je sa svojim koalicionim partnerom Bojanom Pajtićem opustošio sve pokrajinske fondove i javna preduzeća, a građane Vojvodine doveo na ivicu siromaštva, gospodin Čanak se setio da bi nova 'krava muzara' mogao da bude NIS", ocenio je taj pokret.

Ta stranka je dodala da je NIS, bez obzira koliko to Čanak osporavao, dolaskom ruskog kapitala ponovo postao najprofitabilnije preduzeće u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

22 h

Podeli: