"I dalje ima potencijala za J. tok"

Predsednik novoosnovane Srpske narodne partije Nenad Popović rekao je da ima potencijala za nastavak izgradnje Južnog toka.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

16:29

Default images

“Kompanije učesnice Južnog toka, kao i države učesnice će imati intenzivne pregovore sa ruskom stranom, a potencijala za nastavak Južnog toka ima. Ipak, za to treba da postoje dve zainteresovane strane, želja Rusije postoji, ali je neophodna i želja Evropske unije“, rekao je Popović.

On je istakao da je Evropska unija kriva za propast projekta Južnog toka.

“Ne može se nešto retroaktivno vratiti, ugovor o Južnom toku je potpisan pre bilo kakve odluke Evropske unije. Kupljeno je mnogo zemljišta, urađeno je mnogo stvari. Nijedna država nema interes da se zaustavi Južni tok, najveći interes ima birokratija u Briselu“, dodao je Popović.

Nekadašnji član Demokratske stranke Srbije istakao je da je energetski sporazum Srbije i Rusije veoma dobar.

“Južni tok je projekat koji je potpisala Vlada Republike Srbije, potpisao je i predsednik Srbije, a glas je dalo i 235 poslanika u Narodnoj skupštini. Svi su imali mogućnost da promene delove tog sporazuma. Taj projekat je odličan za Srbiju jer je dobila energetskog partnera, akcionara u NIS koja je bila gubitaš. Sporazum treba pogledati sa pravne strane i videti šta može da se promeni. Podsetiću da Rusija gradi gasovod na granici Grčke i Turske i sigurno je da Srbija može biti učesnik tog sporazuma“, istakao je Popović.

Popović je danas izabran za prvog predsednika Srpske narodne partije.

“Zagovaraćemo odličnu saradnju sa Rusijom, Evropskom unijom, SAD i Kinom. Mi smo evropskeptična partija, a najvažniji cilj je ozdravljenje nacionalne ekonomije. Treba povećati plate, penzije i zaposliti mlade“, zaključio je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: