LDP: Ko će nam vratiti vreme i pare

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka nije srećna zbog odustajanja od gradnje Južnog toka, te da nije trenutak za prikupljanje političkih poena.

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2014.

13:19

Default images

U pisanoj izjavi Jovanović kaže da je sada vreme da se zapitamo koji su nam spoljnopolitički prioriteti i partneri i kako upravljamo svojim resursima i imovinom.

Lider LDP-a podseća da je ta stranka više uputa ukazivala na manjkavosti privatizacije NIS-a, te da je jedna od, kako kaže, "tragičnih posledica tog loše ispregovaranog" sporazuma i to što ne postoje penali za neispunjavanje obaveza.

"Ko će da nam vrati vreme i izgubljeni novac? Da li će Ruska Federacija da nam plati penale i vrati NIS?", upitao je Jovanović koji odgovornima za energetski sporazum smatra predstavnike bivših i aktuelne vlasti.

Jovanović tvrdi i da nijedna evropska država koja je potpisala sporazum o Južnom toku nije manjinski partner u tom aranžmanu sa Rusijom, niti je privatizovala nacionalnu naftnu kompaniju, a sve te države su u NATO.

Dodaje i da se u Srbiji prethodnih godina vadilo tri puta više gasa i nafte, čime su se praznili i prazne resursi zemlje po jako nepovoljnoj rudnoj renti, dok od profita poklonjenog NIS-a Srbija nema koristi jer je "energetski sistem praktično stavljen pod kontrolu druge države".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: