Inđija:Voda ispravna za sve potrebe

Predsednik Opštine Inđija Petar Filipović rekao je da voda u tom mestu može da se koristi za piće, kuvanje i pripremu hrane.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

13:39

Default images

On je izrazio zadovoljstvo što je posle četiri meseca rešen problema s vodosnabdevanjem.

Institut za javno zdravlje Vojvodine iz Novog Sada dao je pozitivno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti vode u Inđiji, u kojem se jasno ističe da se voda u Inđiji može koristiti, rekao je Filipović na konferenciji za novinare.

"Sve analize vode u protekle dve nedelje na više lokacija u Inđiji pokazale su da je voda u vodovodu i mikrobiološki, i hemijski ispravna. Svi naši sugrađani od danas slobodno i nesmetano mogu da koriste vodu iz našeg vodovoda", istakao je Filipović.

Objasnio je da je uspostavljen sistema za prečišćavanje i hlorisanje na samom izvorištu - u bunarima.

Dodao je da očekuje da će sanitarni inspektori ukinuti rešenje koje je zabranjivalo upotrebu vode za piće i kuvanje u Inđiji.

Filipović je naveo da će cisterne s pijaćom vodom ipak još nekoliko dana ostati na svih 12 lokacija u Inđiji, dok svi građani ne budu obavešteni da je voda iz vodovodne mreže ispravna i da je mogu koristiti.

Po njegovim rečima, cena vode koja je bila snižena za 30 odsto tokom zabrane njene upotrebe, od 1. decembra će biti vraćena na prethodni nivo.

Filipović je još rekao da su u toku servisiranje i opremanje fabrike vode u Inđiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: