UKR: 50 napada pobunjenika za dan

Tri ukrajinska vojnika ubijena su u poslednja 24 sata u borbama sa proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, izjavio je portparol vojske Ukrajine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

10:07

Default images

Borbe i granatiranje na istoku Ukrajine nastavljaju se sporadično, uprkos tome što su 5. septembra predstavnici ruske, pobunjeničke i kijevske strane potpisali, pod pokroviteljstvom OEBS-a, sporazum o prekidu vatre.

Kako je saopštila ukrajinska vojska, pobunjenici nastavljaju sa udarima na pozicije vladinih snaga u okolini Luganska i Donjecka, a u poslednja 24 sata izvršeno je više od 50 napada.

Ukrajina je, kako prenosi Rojters, izgubila četiri vojnika u subotu, i prema podacima kijevske vojske, najmanje 150 njihovih pripadnika je stradalo od kada je na istoku zemlje dogovoreno primirje.

Vlade obe strane u sukobu optužuju jedna drugu za kršenje sporazuma, a strahuje se da bi se ovaj sukob ponovo mogao rasplamsati.

Prema podacima UN, više od 4.300 ljudi stradalo je od aprila, od kada je sukob na istoku Ukrajine eskalirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: