U toku vežba "Platinasti vuk"

U bazi Jug kod Bujanovca u toku je vežba srpske, američke, bugarske, makedonske, rumunske i hrvatske vojske, pod nazivom "Platinasti vuk".

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

12:06

Default images

U bazi "Jug“ kraj Bujanovca u toku je vežba "Platinasti vuk 15“ koju izvodi oko 360 pripadnika Vojske Srbije, marinskih snaga Evropske komande Oružanih snaga SAD kao i vojske Bugarske, Makedonije, Rumunije i Hrvatske.

Na vežbi, posvećenoj izvršenju različitih zadataka u mirovnim misijama učestvuju i pripadnici Žandarmerije iz MUP-a Srbije, prenela je Vojska Srbije na svom sajtu.

"Platinasti vuk 15" je osmišljen tako da se pripadnici oružanih snaga zemalja učesnica, "u okviru zajedničkog angažovanja, obuče za efikasnu upotrebu neubojitog oružja i planiranje i izvršenje zadataka u operacijama očuvanja mira u multinacionalnom okruženju".

Učesnike vežbe, koja se održava od 16. do 27. novembra, u petak je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: