Četvrtak, 06.11.2014.

13:55

Dodik: Imamo skupštinsku većinu

Predsednik SNSD Milorad Dodik kaže da ta stranka sa koalicionim partnerima ima komotnu skupštinsku većinu od 45 poslanika.

Izvor: Tanjug

Default images

On, međutim, nije želeo da otkrije koja još tri parlamentarca su im dala podršku.

Dodik kaže i da nema ništa protiv ulaska SDA u novu entitetsku vladu.

Popodne će, inače, biti održan sastanak delegacija SNSD i SDA, čime se nastavljaju stranački pregovori u toj zemlji o formiranju vlasti nakon opštih izbora na svim nivoima.

Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci ponovio da će na konstitutivnoj sednici parlamenta RS, na kojoj će položiti predsedničku zakletvu u novom mandatu, predložiti i ime mandatara za sastav nove Vlade RS.

Mediji u RS su kalkulisali da će mandatar biti iz DNS, koalicionog partnera Dodikove stranke, ali sada prednost daju Željki Cvijanović, aktuelnoj premijerki, koja nije pobedila u trci za srpskog člana Predsedništva BiH.

"Imamo više od 42 poslanika i to će se videti kada bude glasanje, tako da možemo da formiramo stabilnu vladu. U ovom trenutku podršku za tu vladu daje 45 poslanika i taj broj se može samo povećati", kazao je lider SNSD.

Potvrdio je da će HDZ s jednim ministarskim mestom ponovo biti zastupljen u Vladi RS, iako nemaju poslanike u entitetskom parlamentu, a u skladu s reciprocitetom, jedno mesto dobiće SNSD u Vladi Federacije BiH, "ako to bude moguće".

"Ukoliko se takva praksa dogovori sa SDA, nećemo bežati od toga", naglasio je Dodik.

On je ponovio da su predstavnici SDA i ranije bili zastupljeni u vladama RS i nije bilo nikakvih problema, pa ne vidi razlog da, ako se dogovore, tako ne bude i sada, prenose lokalni mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Podeli: