Vasin: SNS dvolična do bezobrazluka

SNS optužuje druge za ono što je njen manir, pokušavajući da u javnosti stvori utisak da neko drugi radi upravo ono što radi ta stranka, rekao Miroslav Vasin.

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

12:10

Default images

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) je, odgovarajući na optužbe potpredsednika SNS Igora Mirovića posle rekonstrukcije vojvođanske vlade, da je DS nudila poslanicima i do 100.000 evra da pređu u njihove redove, rekao da je "SNS dvolična do bezobrazluka".

"Kada u Kragujevcu menjaju vlast vode odbornike u karantin, kada ljudi tokom noći menjaju politička opredeljenja onda je to sprovodjenje volje naroda i birača, kao i kada se u desetinama opština u Srbiji brutalno upodobljava vlast sa republičkom, a kada u Vojvodini legalno izabrana vlast dve i po godine odbija nasrtaje svih mogućih vrsta i kada se na legalan način održi ta vlast u Pokrajini onda je to, kako rekoše u SNS, jedan od primera naveće korupcije", ocenio je Vasin u izjavi Tanjugu.

On je kazao da je najbolji dokaz njegovih tvrdnji prosto sabiranje odbornika i poslanika koji su iz drugih stranaka u Novom Sadu, mnogim lokalnim samoupravama i Pokrajini, prešli u SNS.

Po Vasinovim rečima, dvoje poslanika pokrajinske skupštine koji su prešli u redove DS, to su učinili isključivo zbog razočarenja u politiku SNS-a i to je, po njemu, "svima jasno".

"Zašto su stotine odbornika i poslanika menjale stranački dres i prešle u SNS neka se ispita. Mi u DS smo spremni na svaku vrstu provera, pa i imovinskih karata političara i predlažemo da se u Srbiji izvrši provera porekla imovine svih političara, a tada bi mnoge stvari izašle na videlo", rekao je Vasin.

On je naglasio da bi mnogi koji optužuju druge za korupciju morali "debelo da razmisle kako bi dokazali poreklo svoje ogromne imovine koju su stekli radeći isključivo u državnom sektoru".

Vasin je poručio naprednjacima da se dogovore pre davanja izjava i da razmisle šta znači nasilna promena izborne volje gradjana koju već, kako je rekao, " dve i po godine SNS sprovodi u Srbiji".

"Još osećamo gorak ukus u ustima zbog SVM"

Demokratska stranka je izuzetno neprijatno iznenadjena podrškom koju je SVM pratično dao pokušaju SNS da nasilno promeni vlast u Vojvodini i "taj gorak ukus u ustima još uvek osećamo", rekao je Vasin.

On je istakao da pitanje koalicionih odnosa DS sa SVM mora biti razmotreno u sledećim danima i to hladne glave, uz uzimanje u obzir svih okolnosti.

"Bez obzira na ranu koja je još uvek sveža treba pokušati pronaći lek za nju", kazao je Vasin Tanjugu.

On je istakao da je DS uvek bila privržena vojvodjanskim vrednostima, posebno ceneći madjarsku nacionalnu zajednicu, kao najveću u Pokrajini i da je zbog toga smatrala da je Savezu vojvodjanskih Madjara mesto u pokrajinskoj vlasti.

"Kao dokaz tome je činjenica da je DS pozivala SVM u vlast u Vojvodini i kada je mogla da formira vlast bez njih", rekao je Vasin.

Na pitanje da li je DS u ovom trenutku bliža odluci o smeni Istvana Pastora sa mesta predsednika pokrajinske skupštine ili dogovoru i ostanku SVM- a u pokrajinskoj vlasti, Vasin je rekao da to čemu je DS bliže u ovom trenutku niko ne može predvideti.

" Treba razgovarati i treba pokušati pronaći rešenje, ali rešenje se ne može ponuditi samo od jedne strane, već od obe", rekao je Vasin.

On je dodao da je u jučerašnjem radu skupštinskih odbora učestvovao i SVM i da će i danas na sednici Pokrajinske vlade učestvovati Mihalj Njilas, potpredsednik vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice iz redova te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: