Niš: U kamionu pronađen 81 Sirijac

Niška policija je u saradnji sa BIA u teretnom vozilu bez vozača otkrila 81 državljanina Sirije, prenose “Večernje Novosti“.

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2014.

21:20

Default images

Rekordan broj emigranata u jednom vozilu otkriven je oko 10 časova, na magistralnom putu Niš - Leskovac, u teretnom vozilu marke “turbo zeta“ stranih registarskih oznaka, bez vozača.

Svi strani državljani su ilegalno ušli na teritoriju Republike Srbije iz pravca Makedonije.

“Intenzivno tragamo za vozačem, dok su dve osobe privedene na saslušanje, za koje se sumnja da su saizvršioci u izvršenju krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi“, navode u Policijskoj upravi u Nišu.

U kombiju nije zatečen vozač, ali je policija brzom potragom identifikovala i uhapsila D. V. (30) iz Subotice i R. S. (29) iz Kikinde, koji se terete da su krijumčarili emigranate. Sumnja se da je D. V. upravljao kombi vozilom i R. S. se nalazio na mestu suvozača.

U toku je rad na utvrđivanju elemenata prekršajne odgovornosti.

Pre desetak dana, niška policija je u kombiju "reno trafik“, na nekategorisanom putu na području opštine Merošina, otkrila 54 državljana Sirije i jednog državljanina Palestine.

Strani državljani koji su zatražili azil, upućeni su u prihvatni centar u Banji Koviljači, dok su 43 emigranta prekršajno procesuirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: