Stefanović: Žandarmi suspendovani

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je potvrdio za B92 da su suspendovani žandarmi koji su udarili brata premijera Vučića i njegovu pratnju.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 01.10.2014.

11:48

Default images

Incident se, podsetimo, dogodio u nedelju, kad aje u Beogradu održana Parada ponosa.

Suspendovano je pet pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji su učestvovali u incidentu, a u toku je istraga o tom slučaju.

Osim MUP-a istragu o ovom slučaju vodi i vojna policija i Vojnobezbednosna agencija.

Stefanović je već ranije najavio da će žandarmi "najverovatnije biti suspendovani".

"Suspendovali smo pet pripadnika Žandarmerije koji su neposredno ili komandno učestvovali u incidentu, a kad se završi istraga onda ćemo, u saradnji sa tužilaštvom, moći da kažemo koji su njeni rezultati", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je dodao da očekuje da istraga bude završena najdalje do početka naredne sedmice, ponovivši da ne želi da komentariše nijednu činjenicu iz istrage.

"Istaga će utvrditi sve činjenice", rekao je Stefanović novinarima, a na pitanje da li se to odnosi i na kretanje obezbeđenja brata premijera Aleksandra Vučića, Stefanović je odgovorio:

"Mi ne utvrđujemo šta je priroda kretanja nekog već šta je predmet krivičnog dela, ako ga ima".

Upitan da prokomentariše navode premijera da je taj napad bio napad na njega, Stefanović je odgovorio: "Sve se istražuje, svi mogući aspekti i motivi se istražuju, i nismo ništa prepustili slučaju".

Stefanović je naglasio i da se to radi kako se ne bi dozvolilo da bilo ko kasnije spekuliše "ovom ili onom" činjenicom.

Prema njegovim rečima, kad istraga utvrdi šta se desilo, to će biti saopšteno ljudima.

"Mislim da je to najpoštenije", rekao je Stefanović.

Ministar je prethodno prisustvovao prijemu nove generacije studenata Kriminalističko-policijske akademije u Zemunu.

Adrej Vučić je, podsetimo, zajedno sa trojicom pripadnika obezbeđenja u civilu pokušao da prođe kroz policijski kordon koji je obezbeđivao Paradu ponosa u Beogradu, a u javnosti se pojavio snimak incidenta.

Podsetimo, premijer je u nedelju rekao da prilikom te intervencije "došlo do nekog prekoračenja ovlašćenja", a da su pripadnici Žandarmerije tog dana bili "nervozni“ jer su radili nešto što im se nije radilo. Vučić je kazao da su se žandarmi koji su pretukli njegovog brata izvinili, a da ih porodica neće privatno krivično goniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: