Lažne dojave o bombama u dva suda

Palata pravde u Savskoj ulici i Treći osnovni sud na Novom Beogradu bili su evakuisani zbog anonimne dojave o bombi, za koju se ispostavilo da je lažna.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

12:22

Default images

Anonimna dojava da su postavljene bombe u Palati pravde i Trećem osnovnom sudu stigla je na centralu Palate pravde u 11:10 sati, rečeno je Tanjugu u Birou za informisanje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Proveru tih dojava obavila je specijalna jedinica UMUP-a za KD kontrolu pošto su svi zaposleni i građani evakuisani iz objekata.

Zbog štrajka advokata u sudskim zgradama ima daleko manje ljudi nego inače, jer se suđenja, ročišta i saslušanja mahom odlažu.

Evakuacija zaposlenih i svih drugih lica izvršena je nakon dojave, nakon čega je kontradizerzionom kontrolom koju su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Nakon toga sudovi i tužilaštva su nastavili sa radom, a zaposleni i građani vratili su se u zgradu.

Više od deset puta od početka ove godine stizale su lažne dojave o bombama u beogradskoj Palati pravde.

Tokom 2008. ta sudska zgrada bila je efakuisana više od 70 puta, suđenja su odlagana, a sve zbog lažnih dojava.

Nakon što su nadležni organi pooštrili kažnjavanje anonimnih dojavljivača taj trend je zaustavljen već početkom naredne godine.

U sedmospratnoj zgradi Palate pravde u Savskoj ulici smeštena su krivična odeljenja Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda, Višeg suda u Beogradu, kao i sva nadležna tužilaštva.

U Palati pravde smeštena su krivična odeljenja tri osnovna suda kao i nadležna tužilaštva, kao i Viši sud u Beogradu i Više javno tužilaštvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: