Počuča u Ukrajini umesto na sudu?

Radomir Počuča, bivši portparol Protivterorističke jedinice objavio je na Fejsbuku da je otišao da se bori u Ukrajinu. Za sutra mu zakazano suđenje.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

09:18

Default images

Počuča je juče, dva dana pre nego što bi trebalo da mu bude nastavljeno suđenje zbog rasne i druge diskriminacije, napisao na svom Fejsbuku da je otišao u Ukrajinu da se bori na strani proruskih separatista.

"Jesam, otisao sam u Donbas da se borim protiv zla koje preti mojoj svetoj Otadzbini Rusiji... Dosao sam medju bracu, da podelimo teret borbe protiv neljudi koji se klanjaju Sotoni, novcu, profitu i kojima je bitno da se predaju najnizim oblicima strasti, i zadovoljenju animalnih nagona... Nisam dosao kao placenik, ne za novac, nego iz svesnog uverenja da se mora postaviti brana zlu, inace ce prevladati. Ko ce, ako necu ja", napisao je Počuča na svom Fejsbuku.

Bivši televizijski voditelj i portparol PTJ u centar pažnje javnosti dospeo je kada je na svom nalogu na Fejsbuku, na vest da "Žene u crnom" obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa "Ženama u crnom".

Nakon ovog događaja, Počuča je smenjen sa mesta portparol protivterorističke jedinice MUP-a.

Zaštitnik građana i poverenica za zaštitu ravnopravnosti oštro osudili poziv na linč "Žena u crnom". Ta NVO najavila tužbu protiv Radomira Počuče.

Suđenje Počuči trebalo je da počne krajem juna, ali je početak odloženo jer je njegov advokat bio na godišnjem odmoru.

Novo ročište zakazno je za sutra, 17. septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: