Utorak, 26.08.2014.

15:52

Potraga za nestalim konobarom traje

Policija i dalje traga za Petrom Obrenčevićem(33) koji je nestao u noći između subote i nedelje sa svog radnog mesta konobara na splavu "Shake'n'shake" na Ušću.

Izvor: B92

Default images

Jedan od kolega pamti da je Obrenčevića poslednji put video između ponoći i 01 sat ujutru.

Kako u noći njegovog nestanka na splavu nije bilo konfliktnih situacija, zbog pretpostavke da se Petar Obrenčević povredio i možda pao sa splava u potragu se uključila i rečna policija.

Petar Obrenčević visok je oko 180 cm, na sebi je imao zelenu košulju, teksas bermude i teget starke. Bilo kakve informacije o Petru možete javiti na: 069-337-8740 ili najbližoj stanici Policije.

Otac nestalog mladića moli celokupnu javnost da ako nešto sazna o njegovom nestanku da javi policiji kao i da nadležni, ukoliko je moguće, ubrzaju potragu za njim.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ko je nestao - sve češća medijska priča

Ovaj slučaj je samo jedan od mnogih nestanaka ljudi u poslednje vreme, kojima se bave mediji.

Sedamnaestogodišnja Marija Stojanović pronađena je posle nekoliko dana potrage za njom. Ispostavilo se da je bila kod dečka i da nije oteta, kako su tvrdili njeni roditelji. Ovo joj nije bilo prvi put da odlazi od kuće.

U udruženju "Roditelj" kažu da su roditelji i deca postali otuđeni i da pored drugih faktora i društvene mreže utiču na to.

"Ovo je prvi put da se ne obraćam državnim organima, nisu državni organi ti koji su krivi za sve i svašta. Prvenstveno bih da apelujem na roditelje da se ponovo posvete iz početka svojoj deci, da ponovo otkriju šta roditeljstvo jeste, da to jeste svakodnevni razgovor sa vašim detetom, da se raspravlja svakodnevno o najobičnijim, najbanalnijim stvarima sa vašim detetomi da vi time ne nadzirete i ne pratite svoje dete kao špijun, već se jednostavno nalazite u tokovima sa njegovim životom", kaže Dragana Ćorić iz ovog udurženja.

Kada se nestalo dete, odnosno adolescent pronađe i ustanovi se da se ne radi o otmici, slučaj preuzima Centar za socijalni rad. Četrnaestogodišnja Ivana Podraščić nestala je pre skoro mesec dana. Ni njoj nije prvi put da napušta kuću, a roditelji su ubeđeni da će se i ovoga puta sama vratiti.

Zbog ovog, ali i ostalih slučajeva nestanaka kojima se bave mediji, stiče se utisak da nestanaka ima sve više. NVO Astra otvorila je i telefonsku liniju, gde se može prijaviti nestanak osobe, ali se mogu dobiti i korisni saveti.

"Svi ti slučajevi su nestanak deteta. Čak i kada dete pobegne od kuće ono nema dovoljno životnog iskustva i i negde je u tom vremenu kada nije pod brigom roditelja i pod rizikom je da mu se nešto loše desi. Tako da su to slučajevi koji zahtevaju našu pažnju. Ali tih nekih ozbiljnijih slučajeva gde se deca ne vrate u roku ot tih dan dva kući, ili ih policija ne pronađe vrlo brzo ima manje, dakle negde oko 98 posto slučajeva se deca bezbedno vrate kući", kaže Elena Krsmanović iz Astre.

Nažalost, da se ne radi uvek o svađi s roditeljima, ili tinejdžerskom buntu, pokazuje slučaj Tijane Jurić iz Bajmoka. Posle opsežne potrage, njeno telo je pronađeno zakopano, a njen otmičar i ubica je uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: