Tri grada pod proruskom kontrolom

Proruske snage su zauzele tri grada u istočnoj Ukrajini, objavila je agencija Novorusija njuz na svom sajtu.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

15:22

Default images

Vojska samoproglašene Donjecke Narodne Republike je saopštila da su u četvrtak nastavljene ulične borbe u Ilovajsku.

Bataljoni Dnipro, Azov i Donbas ukrajinske vojske pokušali su da napadnu ovaj grad i ponovo uspostave kontrolu nad njim, ali nisu uspeli, a Itar-Tasprenosi da se u predgrađu Dnjepropetrovska i Slavjanska grade utvrđenja i kopaju rovovi.

Ukrajinska vojska svakodnevno granatira Lugansk u jugoistočnoj Ukrajini, u kome su pre tri nedelje prekinute komunikacijske veze, kao i snabdevanje strujom i vodom, saopštila je skupština tog grada.

U najnovijem granatiranju teško je oštećen stadion Avangard.

"Stanovnici grada ne primaju plate, socijalnu pomoć i penzije. Mada još ima osnovnih prehrambenih namirnica, ispred kamiona u kojima se prodaju hleb i mleko su redovi", saopštila je gradska skupština.

Zbog prekida u snabdevanju vodom i nestašice benzina, grad ima problem s odnošenjem smeća, pa postoji bojazan od širenja infekcija po velikoj letnjoj vrućini.

Oko 100 kamiona s humanitarnom pomoći prešlo carinu Ukrajine, izjavio portparol ruske carine. Šef ukrajinske službe bezbednosti kaže da je to "direktna ruska invazija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: