Raspisana poternica za Milićevim

Za Markom Milićevim, koji se sumnjiči da je 26. jula "mini kantrimenom" udario Luku Jovanovića, raspisana je crvena Interpolova poternica.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

16:12

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova blisko saradjuje sa Interpolom kako bi osumnjičeni što pre bio priveden pravdi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Raspisivanje crvene Interpolove poternice znači da će Milićev biti uhapšen gde god bude identifikovan.

Time će se ostvariti mogućnost da glavni osumnjičeni u slučaju smrti Luke Jovanovića bude uhapšen gde god da se nalazi, rekao je ranije danas Boris Pavlović, tužilac Treće osnovno tužilaštvo koje je i podnelo zahtev za određivanje pritvora Milićevu kako bi se što pre raspisala međunarodna poternica protiv njega

On je precizirao da se Milićev nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta u prepodnevnim satima sa srpskim pasošem napustio zemlju. Imao je avionsku katu u jednom pravcu, dodao je tužilac. Kako saznaje B92, Milićev je Srbiju napustio letom za Istanbul 10. avgusta u 12.25h i imao je kartu u jednom pravcu. Zemlju je napustio s validnom putnom ispravom, a kako za njim nije raspisana međunarodna poternica, on i dalje može slobodno da putuje.

B92 uprkos brojnim pokušajima nije mogao da dobije potvrdu informacije objavljene u medijima da je Milićev "nestao u Turskoj", u službi za medije MUP-a nam je rečeno da takve informacije nemaju, dok su iz turske policije rekli da oni ne mogu da nam daju informacije i da se sva komunikacija vodi preko kancelarija Interpola.

Po podne će sudija za prethodni postupak saslušati pet osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva povodom predloga tužilaštva da im se odredi pritvor, dok je taksisti Saši Jankoviću pritvor već određen.

Postoje indicije da će osumnjičeni, koji su u nedelju saslušani u policiji u prisustvu tužilaca, promeniti iskaze i reći nešto što do sada nisu.

Kako saznajemo, drugooptuženi Bratislav Vesović, za koga se sumnja da je, zajedno s počiniocem, sakrio automobil koji još nije pronađen, brani se ćutanjem.

Njegov advokat Dejan Ćasić rekao je da nema komentar povodom ovog slučaja.

"Vodi se skraćeni krivični postupak"

Milićeva je kao osumnjičenog juče označio ministar policije Nebojša Stefanović i on je naveo da je, nakon što je svojim automobilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, s prijateljima pobegao s mesta nesreće, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Tužilac je ukazao na to da se za dela za koja se tereti Milićev i ostali osumnjičeni vodi takozvani skraćeni krivični postupak, jer su u pitanju krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora do pet, odnosno do osam godina zatvora.

“Treći osnovni sud je odredio pritvor do 30 dana vozaču taksija Saši Jankoviću koji je prevezao prijatelje Marka Milićeva, nakon što je on svojim autom 'kantrimen' usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu”, rekao je portparol suda Igor Veličković Tanjugu.

Kako je objavljeno na konferenciji za novinare ministra policije, prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u vozilu koje je na Brankovom mostu udarilo Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi-vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati.

"Iz "kantrimena" u taksi prešli su Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković, koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela", objavljeno je.

Milićev (33) je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je u ponedeljak ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ali kako pojedini mediji prenose, njemu se i u toj zemlji izgubio trag.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada s prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da automobil poguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde je njegov sin zadobio smrtonosne povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: