Nova vest
Košarka 12

27.4.2024.

15:20

Obradović o budžetu: To mnogima bode oči VIDEO

Željko Obradović će i u naredne dve godine biti trener košarkaša Partizana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.net/PT

Iskusni stručnjak je to potvrdio na obraćanju medijima u hotelu "Kraun Plaza" u društvu predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića.

Između ostalog, Obradović se tokom obraćanja dotakao i neizbežne teme budžeta kluba.

"Kada pričamo o budžetu, to mnogima bode oči, ali ako hoćete da budete konkurentni potrebno je da se uđe u neke budžete koji bi bili što ravnopravniji sa velikanima, to je gotovo nemoguće. Nikad tema nije taj budžet, nego da vidimo šta najbolje da izvučemo. Bez obzira na budžet imaćemo najveću moguću ambiciju u svim takmičenjima. Od prvog dana kad sam seo na klupu Partizana, pa sve do sada nisam se drugačije ponašao", poručio je Obradović.

Reč o tome dobio je i prvi čovek Ostoja Mijailović.

"Ne mislim da Partizan ima najmanji budžet u Evropi, negde smo u sredini i tu smo gde trebamo biti. Ovaj budžet sa kojim mi radimo je dovoljan za naše ambicije, voleli bi da bude veći. On stalno raste, ali raste i ostalima. Prošle godine je bio manji, a imali smo bolje rezultate. Ne igra uvek novac, moraju da se poklope i hemija u ekipi i povrede. Ove godine smo izgubili sedam-osam utakmica na jedan koš, prošle godine smo to dobijali. Nemojte da zaboravite da je u Srbiji prosečna plata manja od 700-800 evra, a takmičimo se sa mnogo većima. Mi se trudimo, a da imamo i triput veći budžet, mi bi hteli još više, imamo visoke ambicije. Ipak, trebamo biti realni. Uvek ćemo davati sve od sebe bez obzira na budžet, imamo navijače koji nam daju više nego par miliona evra koje imaju neki drugi"

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

3 h

Novo Sport Video Menu