Obesili lutke sa likom Netanijahua

Gradonačelnik gradića Erpatak u Istočnoj Mađarskoj izrazio je protest protiv izraelske ofanzive na Gazu "vešanjem" lutaka s likom izraleskih političara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.08.2014.

19:24

Default images

Mihalj Zoltan Oros, koji je na položaju gradonačelnika Erpataka od 2005. godine, je danas u izjavi za AP objasnio svoj postupak rekavši kako "jevrejska država terora" pokušava da uništi Palestince i kako se on protivi "naporima jevrejskih masona da zavladaju svetom".

Zbog toga se odlučio da u subotu "obesi" lutke s likovima izraleskog premijera Benjamina Netanijahua i bivšeg predsednika Šimona Peresa.

Na video snimku te "egzekucije" na Internetu se može videti kako "dželat" s crnom kukuljicom preko glave izmiče stolice ispod lutaka s likom dvojice izraelskih političara, koji stoje ispod vešala s namaknutom omčom oko vrata.

Mađarsko ministarastvo inostranih poslova osudilo je Orosov postupak, ističući kako je on nevine žrtve rata iskoristio "da širi propagandu koja podstiče mržnju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: