Eksplozije gasa razorile grad /FOTO

U nizu snažnih eksplozija izazvanih curenjem gasa u tajvanskom gradu Kaosijung poginulo je najmanje 24 ljudi , a povredjena je 271 osoba.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

08:28

Default images

"Eksplozije, do kojih je došlo kasno sinoć, poginulo je najmanje 24 ljudi, a 271 osoba je povredjena", objavila je Nacionalna vatrogasna agencija, dodajući da su povredjeni brzo prebačeni u bolnice širom grada, uglavnom sa opekotinama.

Očevici su ispričali da su videli tela kako leže na ulicama, nakon što je čitavu noć besneo požar.
Foto: Beta, AP
Eksplozije, koje je, po svemu sudeći, izazvalo curenje gasa iz podzemnih gasovoda, bile su toliko snažne da su prevrtale automobile i kidale puteve.

Jedna ulica je prepolovljena čitavom dužinom "gutajući" vatrogasna i druga vozila.
Foto: Beta, AP
"Video sam požar koji je dostigao visinu negde oko 20 spratova posle eksplozije, a vatrogasna i druga vozila kako lete vazduhom, dok je 10 tela ležalo na ulici", ispričao jeočevidac Džonson Liju za AFP.

"Eksplozije su bile kao gromovi i put ispred moje prodavnice je pocepan. Izgledalo je kao zemljotres", rekao je drugi očevidac.
Foto: Beta, AP
Stanovnici iz tog dela grada nosili su povređene na improvizovanim nosilima dok su kola hitne pomoći žurila na lice mesta, a vatrogasci počinjeli da uklanjaju tela.

Vatrogasna služba je saopštila da su među poginulima četiri, a među povređenima 22 vatrogasca.
Foto: Beta, AP
"Još nije utvrđeno zašto je došlo do curenja gasa. Mi sumnjamo da bi gas koji je procureo mogao biti propilen", izjavio je ministar privrede Čang Čija-ču.
Foto: Beta, AP
Zvaničnik gradske vlade u Kaosijungu izjavio je da su požari uglavnom ugašeni ili su se sami ugasili tokom jutra, ali još nekoliko njih i dalje gori.

Vatrogasna služba je sinoć obaveštena da gas curi, a zatim je oko ponoći došlo do niza eksplozija na području površine od oko dva do tri kvadratna kilometra.
Foto: Beta, AP
Lokalni mediji su javili da su bolnice pune povređenih, a zvaničnici su upozorili da bi broj žrtava mogao biti i veći.

Gradske vlasti evakuišu više od 1.100 stanovnika iz ugrožene oblasti u škole i skloništa, dok pokušavaju da utvrde gde je tačno došlo do curenja gasa.
Foto: Beta, AP
Vojska je poslala oko 1.400 vojnika na mesto nesreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: