Irak: Ubijen komandant Hezbolaha

Libanski zvaničnici saopštili su danas da je u Iraku ubijen jedan od komandanata libanskog militantnog pokreta Hezbolah Ibrahim Mohamed al-Hadž.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

14:45

Default images

Ti zvaničnici bliski siitskom pokretu Hezbolah, koji su želeli da ostanu anonimni, naveli su da je al-Hadž ubijen prošle nedelje, dok je bio na "džihadskom zadatku" u Iraku, ne navodeći više detalja, prenela je agencija AP.

To je prva pogibija nekog komandanta Hezbolaha u Iraku otkad su sunitski ekstremisti u junu zauzeli velika područja na severu zemlje i zapadno od Bagdada.

Irački zvaničnici su naveli da nekoliko savetnika iz Hezbolaha pruža pomoć na prvoj liniji borbi pobunjeničkim grupama iračkih šiita, koji se severno od Bagdada bore protiv islamskih militanata.

Borci Hezbolaha su se prošle godine otvoreno pridružili snagama sirijskog predsednika Bašara Asada, što je podstaklo medjuverske tenzije u Libanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: