Petak, 18.07.2014.

12:23

Novi Sad jači za 201 policajca

Od 268 policajaca koji su završili obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, 201 će biti raspoređen u Policijsku upravu Novi Sad.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"201 novi pripadnik MUP-a imaće zadatak da pruži bezbednost za sve građane ovog multinacionalnog grada", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na promociji 11. klase policajaca koji su osnovnu policijsku obuku završili u Sremskoj Kamenici.

On je ocenio da je policija "kičma stabilnosti" Srbije, što svaki dan dokazuje svojom stručnošću i profesionalnošću.

Prema njegovim rečima, u predstojećim reformama policije biće uvedeno i karijerno napredovanje.

"Tako ćete uvek tačno znati ko i na koji način može da napreduje i da dolazi do boljeg položaja unutar naše službe. Zato se trudite da radite dobro, pošteno i profesionalno. Tako mogu da vam garantujem da će u tom slučaju vaš rad biti primećen i nagradjen", kazao je Stefanović.

Dodao je da za policiju nema povlašćenih i nema zaštićenih, već da kriminalci treba da žive u strahu, a gradjani treba da se osećaju bezbedno.

Gradonačelnik Novog Sada rekao je na promociji da je Novi Sad više godina čekao da dobije nove policajce i kadrovski popuni policijsku upravu i da se ono u šta mnogi nisu verovali danas ostvaruje.

"Na dužnost danas stupa 268 policijskih službenika. Bezbednost gradjana i njihove imovine prioritet je svake države i ubedjen sam da je stupanjem na dužnost ovih policajaca okrenuta nova stranica kada je reč o bezbednosti u gradu", rekao je Vučević.

Po njegovim rečima, primarni cilj je povećanje bezbednosti, posebno najmladjih i grad će posebnu pažnju posvetiti bezbednosti dece u školama. "Imamo plan kako to da sprovodemo i siguran sam da ćemo ga spovesti u delo", rekao je Vučević.

On je naglasio da je na Policijskoj upravi u Novom Sadu da povrati osećaj bezbednosti kod gradjana, jer kako je rekao "nećemo se baviti statistikom" već gradjani moraju da se osećaju bezbedno.

Grad Novi Sad danas je ustupio policijskoj upravi 24 nova vozila, a Vučević je rešenje o ustupanju tih vozila predao načelniku PU Stevanu Krstiću.

Tom prilikom je rečeno da je ovo najveća donacija koju je lokalna samouprava dala Policijskoj upravi u tom gradu.

Načelnica Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici Biljana Puškar rekla je da je taj centar jedina institucija te vrste u Srbiji i da ima veliku tradiciju.

"Polaznici Centra stiču znanja i uče veštine kako bi ostvarili svoj osnovni cilj, a to je da uvek budu korak ispred kriminala", rekla je Puškarova.

Stefanović je najboljim policajcima u 11. klasi - Marku Chulibrku ( treće mesto), Zlatanu Ristanoviću ( drugo mesto) i najboljem Aleksandru Franku uručio rešenja o nagradama i tom prilikom im poručio da oni i njihove kolege rade dobro, pošteno i profesionalno.

"Obećavam da ćemo svojim radom i zalaganjem opravdati ukazano poverenje i da ćemo primenjivati stečeno znanje i veštine u skladu sa pravilima službe", rekao je Frank zahvaljujući za nagradu.

Ovom prilikom prikazane su borilačko - tehničke veštine polaznika 11. klase u okviru združene vežbe pripadnika Žandarmerije, Protivterorističke jedinice i Specijalne antiterorističke jedinice, a za posetioce je posebno atraktivan bio deo vežbe fizičko obezbedjenje zvaničnih lica od terorističkog napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

23 h

Podeli: