"Rešićemo manjak mesta u vrtićima"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao novoizgrađeni vrtić u Bloku 61 na Novom Beogradu i ukazao da u glavnom gradu i dalje postoji manjak mesta u vrtićima.

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

11:32

Default images

On je dodao da se ubrzano radi na rešavanju tog problema.

Mali je, obilazeći vrtić "Dragan Laković", na kome je vrednost radova sa PDV-om, iznosila oko 219 miliona dinara, naveo da će 315 mališana od 1. septembra moći da krene u tu ustanovu, kao i da će do tada biti završen vrtić u Stublinama.

"Radovi u vrtiću u bloku 61 završeni su u planiranom roku, a upotrebna dozvola je izdata pre nekoliko dana", rekao je Mali dodajući da će do kraja avgusta taj vrtić biti potpuno opremljen.

On je napomenuo da se ta ustanova zove po proslavljenom glumcu Draganu Lakoviću, čime je ispunjena želja Beogradjana da i on ima vrtić koji nosi njegovo ime.

"Nadam se da će deca uživati u njegovoj muzici i pesmama dok budu ovde u vrtiću", rekao je gradonačelnik.

On je, medjutim, napomenuo, da grad i dalje ima nedostatak smeštajnih kapaciteta u vrtićima, ali i da se aktivno radi sa opštinama da se taj problem reši što pre.

Prema njegovim rečima, završava se i vrtić u naselju Stepa Stepanović, ali se malo kasni sa radovima, jer je izvodjač kasnio sa dostavom bankarskih garancija. Mali očekuje da će taj vrtić biti gotov do kraja godine.

"Sa ta tri vrtića, u Bloku 61, Stublinama i Stepi Stpanović, imaćemo 1.000 novih mesta za mališane, ali ni to nije dovoljno", objasnio je Mali i precizirao da postoje problemi na opštinama Palilula, Rakovica i Zemun.

On je najavio da će se u Batajnici graditi manji vrtić sa stotinak mesta za šta su obezbedjena sredstva i prostor.

Kako je dodao, obezbedjena su i sredstva da bude završen vrtić u naselju Altina, čija je gradnja odavno krenula pa stala, a u koji bi trebalo da krena oko 200 dece.

"Imamo problema i poteškoća, ali aktivno radimo da ih rešimo i očekujemo da ćemo sav nedostatak mesta u vrtićima rešiti u sledećih nekoliko godina, a već sledeće možemo da rešimo probleme koje imamo u Zemunu, Paliluli i Rakovici", rekao je Mali.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Snežana Djurić izrazila je nadu da će vrtić u naselju Stepa Stepanović biti brzo završen, navodeći da su nadležni u stalnom kontaktu sa roditeljima.

"Važno je da sada ne stanemo i sve što smo obećali biće ispunjeno", rekla je Djurić.

Vrtić "Dragan Laković" je kombinovana dečja ustanova od 2.370 kvadratnih metara i može da primi 315 dece jaslenog, vrtićkog i predškolskog uzrasta. Objekat je energetski efikasan, izgradjen uz primenu mera koje će smanjiti troškove održavanja i potrošnje energije.

Obilasku novoizgradjenog vrtića prisustvovali su gradski menadžer Goran Vesić, pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: