Vojska bombarduje Lugansk, 1 mrtav

Ukrajinska vojska granatira stambenu četvrt grada Luganska na istoku Ukrajine. Jedna osoba je poginula, a četiri je ranjeno, prenosi Raša tudej.

Izvor: B92

Nedelja, 06.07.2014.

18:31

Default images

"Nekoliko zgrada je u plamenu, ima povređenih. Ambulantna kola su na sve strane“, rekao je predstavnik milicije samoproklamovane Narodne Republike Lugansk, dodajući da su ljudi bežali u skloništa.

Granate su pogodile fabriku akumulatora koja se nalazi u blizini autobuske stanice, prenosi Itar-Tass.

Ukrajinske snage potvrdile su granatiranje oblasti u blizini luganske železničke i autobuske stanice, ali su okrivile snage samoodbrane.

Pres služba Donjecke Narodne Republike napisala je na svom tviter nalogu da su ukrajinski avioni na nebu iznad Luganska, a da je gađano predgrađe Aleksandrovka.

Jedan civil je poginuo a četvoro je ranjeno u napadima koji su se dogodili jutros. Nakon toga, kasnije u toku dana, takođe su se mogle čuti sirene koje označavaju opansost od vazdušnog napada, prenosi RT.

Napad se desio u danu kada je zvanični Kijev saopštio da neće bombardovati naoružane separatiste u Lugansku i Donjecku iz vazduha, podseća RT.

"Taktika ukrajinske vojske, Nacionalne garde i granične službe je takva da je masovno bombardovanje stambenih naselja isključeno," rekao je danas Andrej Lisenko, portparol ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane.

Vazdušni napadi i teška artiljerija će ciljati samo na oružane grupe van gradova, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: