Četvrtak, 05.06.2014.

15:55

Megatrend u vlasništvu Amerikanaca?

Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović potvrdio da postoji mogućnost da jedan američki univerzitet otkupi deo vlasništva nad Megatrendom.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je rekao, do toga ne bi došlo iz ekonomskih razloga, već zbog unapređenja nastave i naučnoistraživačkog rada.

Odgovarajući na pitanja novinara uoči inauguracije novog predsednika Megatrend univerziteta i dodele titule počasnog doktora nauka Vudrou Klarku, Jovanović je potvrdio navode koji su se ovih dana pojavili u medijima o tome da bi Megatrend mogao da dobije američkog vlasnika.

Prema njegovim rečima, pre tri-četiri godine jedan američki multinacionalni univerzitet poslao je svoje predstavnike koji su bili zainteresovani da kupe Megatrend univerzitet.

"Posle toga mi smo malo razmišljali i konsultovali se, zaključivši da je sigurno da Megatrend univerzitet ne može da se proda u celosti", kazao je Jovanović.

"Ali u ovom trenutku, kada je tu i doktor Klark, počeli su neki mali razgovori pa možda u jednom delu, sa nekim procentom, Megatrend univerzitet dobije američkog vlasnika, ne zbog ekonomskih razloga, nego zato što je to na liniji našeg unapređenja nastave i naučnoistraživačkog rada", istakao je on.

"To je u skladu i sa našom trećom fazom razvoja, koju nazivamo internacionalizacijom Megatrend univerziteta", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: