U Pomoravlju nema zaraza

Na teritoriji Pomoravskog okruga nema epidemija zaraznih bolesti, kao posledice poplava, potvrdio načelnik Goran Kušić.

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

12:12

Default images

"Možda ima pojedinačnih slučajeva jer u nekim gradovima dugo nije bilo vode, negde čak nedelju dana. Za sada nemam informaciju iz Zavoda za javno zdravlje u Chupriji da postoje zaraze, tako da je epidemiološka situacija stabilna", kazao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije za Pomoravski okrug.

U Svilajncu je počela dezinfekcija javnih ustanova i kuća nakon poplava. Deo posla radi lokalna samouprava a deo ABHO jedinica Vojske Srbije iz Kruševca.

Pripreme i dezinfekcija se rade i u drugim opštinama, gde je potrebno.

"U svim gradovima uključena je vodovodna mreža, osim u Svilajncu gde je u toku pokretanje vodovoda. Kanalizacija kod njih nije u funkciji, dok u ostalim opštinama funkcioniše i vodovodna i kanalizaciona mreža", rekao je Kušić.

U Paraćinu i Chupriji voda iz gradskog vodovoda je još samo tehnička, dok se gradjani vodom za piće snabdevaju iz cisterni.

Kušić očekuje da će u Svilajncu u toku dana ili sutra da se osposobi i kanalizacija i tada će voda iz podruma kuća moći mnogo brže da se izbacuje.

U Svilajncu veći deo grada ima struju, ali u nekim kućama ima još vode tako da ne može da im se priključi struja, dok u Paraćinu oko pet odsto kuća nema struju.

Kako se kuće osposobljavaju tako se struja priključuje, napomenuo je Kušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: