U "Kolubari A" u toku asanacija

U termoelektrani "Kolubara A" u Velikim Crljenima kod Lazarevca u toku asanacija poplavljenog terena i biološka dekontaminacija nakon povlačenja vode.

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

13:02

Default images

Tako je jedinica iz Centra za usavršavanje kadrova ABHO obavila dekontaminaciju područja u Ubu gde je više od 3.600 komada krupne i sitne stoke uklonjeno iz ugroženog područja.

Objekti se, prema rečima majora Nenada Stevića, komandira voda za dekontaminaciju, prskaju natrijum hipohloridom, koji se inače koristi za dezinfekciju bazena.

Angažovano je petnaest ljudi od koji je deset profesionalnih vojnika. Oni svoj posao obavljaju u gumenim zaštitnim odelima u kojima mogu da izdrže neprekidno oko pola sata zbog porasta temperature.

Svakih sat vremena oni gube jedan litar vode iz organizma, saopštilo je Ministarstvo odbrane, uz podsećanje da se biološkom dekontaminacijom otklanja opasnost od razvoja gljivica, budji i bakterija.

Stručnjaci ukazuju da je u pitanju takozvana prevenentivna dekontaminacija, kojom se sprečava mogućnost zaraze i epidemije crevnih bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: