Sve što je sumnjivo javite policiji

Direktor Centra za razminiranje Srbije Branislav Jovanović pozvao građane da ukoliko primete bilo šta što je sumnjivo obaveste najbližu stanicu policije

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

13:49

Default images

Građani mogu da se obrate i sektoru za vanredne situacije.

"Ukoliko primete bilo šta, a ne znaju šta je, gradjani ne bi trebalo to da diraju, nego da se odmaknu da bi se to mesto odmah obeležilo", poručio je Jovanović u izjavi RTS-u, povodom poplava koje su zadesile Srbiju

Upitan o uočenim eksplozivnim sredstvima u pojedinim područjima regiona gde se voda povukla, Jovanović je odgovorio da je reč o pograničnom delu izmedju Hrvatske i Srbije i u Bosanskoj Posavini koja je poplavljena.

Jovanović je rekao da su, što se tiče Srbije, sva minska polja na granici izmedju Srbije i Hrvatske očišćena, zaključno sa 2009. godinom, ali da, sa hrvatske strane, postoje još neka minska polja koja nisu očišćena.

On je ukazao da se u BiH pojavila informacija da je bilo i ljudi koji su držali oružje i bombe u kućama. Prema njegovim rečima, i u Srbiji postoje oni koji su takvo oružje držali u kućama i odredjeni rizik zbog toga postoji, ali on ipak nije veliki.

Jovanović je kazao da postoji i mogućnost da odredjena sredstva i rekom dospeju u Srbiju, ali da je Centar preventivno obavio procenu rizika i da je takva mogućnost veoma mala.

Govoreći o posledicama bombardovanja NATO iz 1999. godine, Jovanović je precizirao da na teritoriji Srbije ima oko šest i po miliona kvadratnih metara, gde se sumnja da ima kasetne municije, a da je Centar od početka obilnih kiša obisao lokacije i procenio rizik u odnosu na padavine i klizišta.

"Za sada nemamo potvrde za bilo šta", dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ekipe su obišle i područje, gde je ranije bila eksplozija vojnog magacina kod Paraćina i sada je u toku čišćenje te površine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: