KV:Postavljaju se pontonski mostovi

Vodena stihija na teritoriji Kraljeva odnela je ili oštetila 12 mostova na čijem mestu se postavljaju pontoni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

14:12

Default images

Dok građani iz kuća iznose uništeno pokućstvo, zemlju i mulj, Štab za vanredne situacije sa mehanizacijom javnih preduzeća i uz veliku pomoć vojske na mestu porušenih postavljaju pontonske mostove, kako bi povezali odsečena sela. Dva takva su već postavljena na obroncima Gledićkih planina.

Komandant Druge brigade kopnene vojske Srbije, general Marinko Pavlović kaže da se u ovom delu Kraljeva postavljaju teški lansirni mostovi kako bi preko njih mogla da prolaze teška vozila.

"Mi danas ovde na Gledićkoj reci lansiramo dva teska mosta, gde ćemo spojiti oko 1.000 domaćinstava sa desne strane reke. Na taj način ćemo povezati sela sa ostatkom sveta. Dobro je da su sela već povezana putevima, a sa postavljanjem ovog mosta biće povezana sa ostatkom”, rekao je general Pavlović.

Bujični potoci su pre tri dana na obroncima Gledićkih planina odneli veliki broj mostova i oštetili mnoge puteve, pa je u jednom trenutku oko 3.500 domaćinstava u nekoliko sela bilo potpuno odsečeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: