"Hvala EU i državama koje pomažu"

Prvi potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić zahvalio se svim državama i EU na do sada pruženoj pomoći u borbi protiv nezabeležene nepogode.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

09:39

Default images

Dačić je poručio da je neophodna pomoć u opremi, tehnici i ljudstvu specijalizovanim za spasavanje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Pomoć je, kako se navodi, ministar zatražio i od Kancelarije UN u Beogradu (UNOB) i rekao da je Srbija zahvalna svima koji pomazu u ovoj kritičnoj situaciji.

"Imajući u vidu trenutnu sutuaciju u Srbiji, sigurno je da će pomoć biti neophodna i u narednim danima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je obavestilo sve strane ambasade i međunarodne organizacije akreditovane u Srbiji, kao i diplomatsko konzularna predstavnistva Srbije na koji način svi građani, srpska dijaspora i institucije stranih država mogu uputiti pomoć Srbiji u ovoj teškoj situaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: