CG: I Rogozin na "crnoj listi"

Vlada Crne Gore podržala je odluku Saveta EU, kojom se za još 12 ruskih i ukrajinskih državljana zabranjuje ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima.

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

09:52

Default images

Među "nepoželjnima" je i predsednik ruske Dume Sergej Nariškin, pišu podgoričke "Vijesti".

Najzvučnija imena na listi "nepoželjnih" su predsednica ruskog Saveta Federacije Valentina Matvijenko, koja važi za najmoćniju ženu Rusije, zatim Dimitrij Rogozin, zamenik ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, kao i Sergej Glazjev, savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Odluku kojoj se vlada pridružila 27. marta, Savet EU doneo je šest dana ranije, a reč je o "merama ograničavanja, s obzirom na delovanja kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalna celovitost, suverenitet i nezavisnost Ukrajine", navode "Vijesti".

Zabrana ulaska sada važi za ukupno 53 ruska i ukrajinska državljanina. Crnogorska vlada još nije podržala poslednju odluku Saveta EU, donetu 28. aprila kojom je lista sankcionisanih osoba proširena za 15 imena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: