Tuča između policije i radnika AMSS

U tuči koja se odigrala danas popodne ispred prostorija Auto-moto saveza Srbije u Ruzveltovoj ulici u Beogradu povređena su dva policajca.

Izvor: Beta, Blic

Ponedeljak, 28.04.2014.

20:07

Default images

Povređeni su zamenik komandira Policijske ispostave Borča Ivan Vučković i jedan pripadnik Policijske brigade.

Mlađa žena i policajac u civilu prebačeni su danas oko 18 sati u beogradski Urgentni centar posle tuče.

"Policajac u civilu ima otok ispod oka i lakšu povredu glave, a žena je u Urgentni centar prebačena zbog stresogene reakcije. Oboje su stari između 25 i 30 godina", rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura agenciji Beta.

Blic javlja da je radnici Auto-moto saveza Srbije je pozlilo, a da je jedan pripadnik policije povređen je u međusobnoj tuči.

Do sukoba je došlo oko 18 sati kada policija nije dozvolila okupljenim radnicima da uđu u zgradu.

Ispred AMSS se i dalje nalazi oko 150 radnika i 30 policajaca.

Inače, grupa od oko 200 radnika AMSS je 17. aprila protestovala ispred Vlade Srbije protiv, kako su naveli, malverzacija kojim je to preduzeće oštećeno za više miliona evra.

Oni tvrde da je generalni sekretar ovog preduzeća Aleksandar Nikačević smenjen odlukom legalnih delegata na vanrednoj sednici Skupštine AMSS održanoj 9. aprila u Kruševcu, a u skladu sa važećim aktima njihovog udruženja.

Nikačević kaže da je AMSS podneo krivične prijave protiv ljudi iz te kuće koji su organizuju nelegalne skupštine AMSS-a i da se "njima sada bave nadležni državni organi." Nezavisni sindikat policije osudio je danas napad na zamenika komandira Policijske ispostave Borča Ivana Vučkovića i jednog pripadnika Policijske brigade, koji se danas dogodio ispred prostorija Auto-moto saveza Srbije u Ruzveltovoj ulici.

"Vučković je u napadu zadobio teške telesne povrede i njemu je polomljen nos, dok drugi kolega, na sreću nije zadobio teže povrede", naveo je u pisanoj izjavi predsednik tog sindikata Velimir Lukić.

Lukić je dodao da su dvojicu policajaca na službenoj dužnosti napali štrajkači koji su pokušali nasilno da udju u prostorije AMSS.

"Zahvaljujući brzoj intervenciji, beogradska policija je privela petoro osumnjičenih za napad na službeno lice", naveo je Lukić.

Lukić je podsetio da je to četvrti napad na policajce u aprilu i pozvao sve nadležne institucije u državi da hitno reaguju.

"Napad na policiju mora se tretirati kao napad na državu jer naše kolege nisu i ne smeju biti glineni golubovi", istakao je Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: