Vojska ubila 60 pripadnika Al Kaide

Predsednik Jemena Abed Rabo Mansur rekao da je u ovonedeljnoj vojnoj ofanzivi protiv pripadnika Al Kaide ubijeno više od 60 esktremista.

Izvor: Beta, AP

Sreda, 23.04.2014.

20:32

Default images

Hadijevu izjavu emitovala je državna televizija, dok se ispituju DNK uzorci ubijenih vođa kako bi se utvrdio njihov identitet.

Jemenska vojska je u nedelju i ponedeljak, uz podršku američkih bespilotnih letelica, napala glavnu bazu Al Kaide u udaljenim planinama na jugu zemlje, ubivši 55 ekstremista.

Borci Al Kaide preuzeli su 2011. kontrolu nad nekoliko gradova na jugu Jemena, iskoristivši politički haos u vreme narodnog ustanka protiv tadašnjeg predsednika Alija Abdulaha Saleha, koji je kasnije svrgnut s vlasti.

U ofanzivi vladinih snaga 2012, sprovedenoj uz pomoć američkih i saudijskih snaga, ekstremisti Al Kaide izbačeni su iz južnih gradova. Oni su se posle toga povukli u udaljene planine, gde su im utočište često pružali lokalni plemenski lideri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: