Potraga i tokom noći, 280 nestalih

Spasilačke službe nastaviće i tokom noći potragu za oko 280 osoba koje se vode kao nestale nakon što se prevrnuo trajekt kod obala Južne Koreje. Šest stradalih.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

21:59

Default images

Na trajektu je u trenutku prevrtanja bilo 462 osobe, a većinu njih su činili učenici koji su krenuli na ekskurziju.

Kako javlja BBC, stradalo je najmanje šest osoba, a na desetine njih je povređeno. Spasene su 174 osobe, saopštili su zvaničnici.

Potraga je trajala čitav dan, a uključeni su bili i helikopteri, oko 100 brodova, a nestale su tražili brojni vojni ronioci, jer se strahuje da je veliki broj putnika ostao zaglavljen u trajektu.

Kako su saopštili zvaničnici, 178 ronilaca nalazi učestvuje u potrazi, prenosi BBC.

Brod je krenuo iz luke Inčeon, na zapadu Južne Koreje, u utorak uveče i trebalo je da pristane na ostrvu Džedžu, na jugu zemlje. Potonuo je za dva sata.

Na plovilu je bilo i oko 150 vozila.

Još nije jasno kako je došlo do toga da brod potone. AP javlja da je obalska straža već obavila saslušanje članova posade i kapetana broda koji su preživeli nesreću.
Foto: Beta/AP
Premijer zemlje Čang Hong-von rekao je da nema minuta za gubljenje u potrazi za preživelima i pozvao sve one koji su uključeni u potragu da učine sve da spasu što više života.

Zvaničnici su saopštili da su u potragu uključene jedinice obalske straže, vojne službe i privatna preduzeća, ali da njihovu akciju koči slaba vidljivost i jake morske struje.

Zamenik ministra bezbednosti i javne uprave Li Gieong-og je rekao da je vidljivost u morskoj vodi veoma mala.

I američka mornarica je poslala svoj brod koji bi trebalo da pomogne u potrazi.

Mornarički ronioci uspeli su, prenosi BBC, da uđu u tri odeljka broda, ali nisu našli tela.

Akcija će biti nastavljena i tokom noći. Zvaničnici su izrazili nadu da ima preživelih u pojedinim "džepovima" plovila, u kojima ima vazduha. Ipak, voda je sve hladnija i strahuje se da "vremena ponestaje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: