Utorak, 08.04.2014.

10:31

Šarić bez reči o Lazareviću

Darko Šarić iskoristio je svoje pravo da ne kaže ništa na saslušanju o vezama sa Brankom Lazarevićem, optuženom za odavanje službenih tajni.

Izvor: B92

Default images

Šarić je saslušan u Specijalnom sudu u svojstvu svedoka.

Šarić je danas trebalo da bude saslušan pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, ali je iskoristio svoje pravo da ne svedoči, rekao je Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević. On se pozvao na svoje pravo da kao svedok da ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti, dodao je Radisavljević.

Podsetimo, Lazarević je bivši šef kabineta ministra policije i otpravnik naše ambasade u Atini, koji uje osumnjičen za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića. On je već dao iskaz o tim optužbama, koje je negirao, istovremeno demantujući spekulacije da je napravio tajni dogovor sa tužilaštvom, po kojem bi trebalo da se pojavi kao zaštićeni svedok u aferi koja već mesecima potresa Srbiju.

Na pitanje da li mu je čudno što mu posle saslušanja nije određen pritvor, s obzirom na to da je osumnjičen za teško krivično delo, Lazarević je odgovorio da mu je čudno što mu je tužilac oduzeo pasoš i uskratio mu pravo kretanja. On je rekao i da je tokom iskaza o aferi "Šarić" govorio istinu, da nije nikoga štitio i da ne planira da beži.

Iz te afere na saslušanju su bili i zamenik načelnika Službe za specijalne istražne metode u UKP Boris Gara i Šarićev advokat Radovan Štrbac. Gara je nakon saslušanja pušten na slobodu do pokretanja postupka, a kako saznaje B92, tokom saslušanja je potvrdio da je Lazareviću, tokom tajnog astanka u kafiću na Slaviji, odao da su pripadnici klana Darka Šarića pod policijskom obradom.

Prema našim izvorima bliskim istrazi, Lazarević je o tome obavestio Šarićevog advokata Štrpca, a on ostale članove Šarićevog klana. Naš izvor naveo je i da je indikativno to što je Svetislav Đurović, nekadašnji načelnik SBPOK-a, smenjen tek pre šest meseci.

Odbegli narko-bos Darko Šarić uhapšen je 18. marta u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore. Posle saslušanja određen mu je pritvor, a već se pojavio u Specijalnom sudu pred kojim se vodi prostupak protiv njega i njegovog klana,kada je neguirao krivicu za švers kokaina, optuživši bivši režim da mu smešta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: