Potraga za rudarom bez rezultata

Jedan rudar ostao zatrpan nakon odrona na površinskom rudniku "Ćirikovac" kod Požarevca. Potraga zasad bez rezultata.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 27.02.2014.

12:53

Default images

Na površinskom kopu Ćirikovac kod Požarevaca, danas oko 11 sati je posle odrona zemlje i jalovine ostao zatrpan jedan rudar, a spasavanje, i uz pomoć psa tragača, do sada nije dalo rezulatate.

Predstavnik Sektora Ministarstav unutrašnjih psolova za vanredne situacije Boško Stojisić, koji je na licu mesta, rekao je Tanjugu da je "malo verovatno da je čovek ostao živ".

On je naveo da "potraga sa psom tragačem nije dala rezulate", jer je rudara zatpala velike količina odrona sa nasipa pepelišta, ali da će pas tragač biti pušten još jednom preko mesta odrona.

Stojšić je naveo da je, po rečima očevidaca, čovek bio na dva metara od visine nasipa pepelišta kada je došlo do obrašuvanja sa efektom lavine.

Prema njegovim rečima, deo pepelište koji se odronio i zatrpao rudara je veoma težak zbog raskvašene jalovine, pepela i zemlje.

Na tom površinskom kopu, koji je zatvoren i služi za odlaganje pepela, nešto pre 11 sati došlo je do odrona koji je zatrpao jednog rudara, rekla je ranije Tanjugu portparol požarevačke policije Jasmina Tišma.

Ona je navela da su zatrpanog rudara sa specijalnom mehanizacijom pokušavale da pronadju kolege, a na lice mesta odmah su otišli i pripadnici lokalne vatrogasno-spasilačke jedinice.

Privredno društvo "Termoelektrana i kopova Kostolac" potvrdilo je da je tokom prepodneva došlo do incidenta na nasipu unutrašnjeg odlagališta Površinskog kopa "Ćirikovac"

"Trenutno pripadnici Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a saradnji sa Policijskom upravom Požarevac pokušavaju da lociraju zatrpanog radnika", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

17 h

Podeli: