Oprez - moguća ledena kiša

U toku večeri i noći moguća je pojava ledene kiše u Bačkoj, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji - na području Zlatibora i Kraljeva.

Izvor: B92

Subota, 01.02.2014.

19:59

Default images

Učesnicima u saobraćaju savetuje se poseban oprez, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

To preduzeće apeluje na sve učesnike u saobraćaju da zbog moguće pojave ledene kiše posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Zbog jakog vetra, na autoputu kod Feketića stvoreni su snežni nanosi iz kojih je do sada spaseno više od 700 ljudi, a u akciju je uključena mehanizacija vojske, policije i žandarmerije. Evakuisanje građana iz automobila i autobusa i dalje traje.

Od oko 700 evakuisanih, oko 140 je iz zavejanog područja izvučeno helikopterima, a na tom delu autoputa ostalo je još oko 40 automobila, ali nisu u svima putnici, budući da su iz nekih već evakuisani.

Tokom dana evakuisano je i oko 80 putnika dva voza u blizini Vrbasa, a procenjuje se da je ukupno u smetovima bilo zarobljeno oko 1.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: